CESTITKE.RSlogo cestitke

Čestitke za krsnu slavu:

Slava, jedinstveni religijski običaj kod Srba, poznata još i kao krsna slava, spada u narodno-crkveni običaji i veoma je bitan porodični praznik koji se svrstava odmah posle Božića, kada su porodična okupljanja u pitanju. Svaka krsna slava se slavi u čast određenog sveca, koji se smatra zaštitnikom porodice:

krsnu slavu

Dogoreva slavska sveća, nek vas prati svaka sreća, i nek tamjan zamiriše, sve nevolje nek izbriše! Nek vas vodi vera prava i srećna vam krsna slava!

krsnu slavu

Dragi domaćini, ovog dana smo se okupili da uveličamo slavu današnjeg sveca i veoma sam zadovoljan što sam tu sa vama i što provodimo vreme zajedno. Neka se u vaš dom useli mir i neka sreća bude drugo ime za vašu porodicu! Neka vam današnji svetac donese puno radosti, sreće i zdravlja, od sveg srca vam želim sve najbolje! Srećna vam krsna slava!

krsnu slavu

Pomogla ti krsna slava, zaštitila svakog tvoga! Dok u crkvi kolač sečeš ti pomeni sveca svoga. On te štiti, on te voli i zato se njemu moli! Srećna slava, domaćine!

krsnu slavu

Danas je dan kada treba da zaboravimo na sve loše trenutke koje smo doživeli u našim životima. Neka nas današnji svetac očisti od svih loših stvari u nama i neka nam donese večiti mir i spokoj! Danas je vaša krsna slava i želim vam da je provedete u lepom i porodičnom sredinu sa najdražim osobama. Neka vam je srećna krsna slava!


krsnu slavu

Mili moji domaćini, uživajte u svemu šta je pred vama! Danas je vaša krsna slava i neka osmeh zablista na vašim licima! Dovoljno je samo da prepustite Bogu i on će vam podariti čvrstu volju i veru kojom ćete prevazići svaku prepreku u životu. Neka vam ovaj dan bude najlepši u životu i neka vaš dom oseti miris blagostanja! Neka vam je srećna krsna slava!

cestitke krsnu slavu

Neka vas današnji svetac štiti od zla i neka vam bude zvezda vodilja u svakoj životnoj avanturi! Danas u njegovu čast, svi uvis podignimo čaše i poželimo samo najbolje želje za ovaj dom! Dragi moji domaćini, želim vam puno zdravlja, sreće i ljubavi, neka vam je srećna krsna slava!

cestitke krsnu slavu

Da zdravica dugo kruži, da se vino dobro služi, da u domu cveta sloga, da je zdravlje dar od Boga!

cestitke krsnu slavu

Običaji žive davni, običaji pravoslavni! Da se slavi i proslavlja, da se krsti i nazdravlja! Čašu dižem ne zbog slavlja, već zbog sreće i zbog zdravlja! Bog vam svaku sreću dao i od zla vas sačuvao!


cestitke krsnu slavu

Danas kada upalite slavsku sveću, neka vam Sveti Đorđe donese sreću! Deca da vam rastu živa i zdrava, srećna vam vaša Slava! Domaćine svoga krsnog Sveca poštuj, on se uvek voli, Sveti Đorđe tebe čuva za tebe se moli, proslavljajući njega slaviš samog Boga, prenesi svojoj deci da ne žive bez toga!


cestitke krsnu slavu

Nemoj danas ništa da te brine! Sretna slava, domaćine! Na stolu su slavski kolač, žito i vino, trpeza je postavljena fino, Đurđevdan se večno slavi, živi bili i da ste zdravi!
cestitke krsnu slavu

Velika tri svetitelja u ovom danu nude blaženstvo u tvome stanu. Budi skroman i čestit domaćin pravi, sa sećanjem na njihovu veru slavi! Srećna krsna slava!


cestitke krsnu slavu

Postoje veliki ljudi i veliki domaćini, a ti si jedan od njih. Zato ti čestitam od srca krsnu slavu Sveta tri jerarha! U to ime popijmo jednu čašu vina i rakiju ljutu da nas podseti na blagodati trpeze svete!

cestitke krsnu slavu

Danas kada upalite slavsku sveću, neka vam Sveti Jovan donese sreću! Deca da vam rastu živa i zdrava, Srećna vam vaša Slava!

cestitke krsnu slavu

Mir Božiji i ljubav što teče u beskraju ovog svetog dana! Srećna vam bila slava Sveta tri jerarha!


cestitke krsnu slavu

Srećno ti bilo, domaćine, i tebi, domaćice! Provedite svoj krsni dan u miru i blagostanju! Dočekajte lepo svoje prijatelje, a ja vam želim mnogo sreće! Srećna slava Sveti Trfun!


cestitke krsnu slavu

Sveća na stolu, na zidu ikona stoji, živi mi bili i srećni, dragi prijatelji moji! Nek tvoji bižnji osete sreću, uz slavski kolač, vino i sveću! Nek se svako živi čudi kako slave dobri ljudi. Srećna slava!

cestitke krsnu slavu

Srećna slava, domaćine! U zdravlju je proslavite i na mlađe ostavite! Da je slave dok je sveta, zbog sreće i berićeta! Običaji to su davni slaviše nam preci slavni! Domaćine čašu gore nek se mudre reči govore.

cestitke krsnu slavu

Dogoreva slavska sveća, nek vas prati svaka sreća! I nek tamjan zamiriše, sve nevolje nek izbriše! Nek vas vodi vera prava i srećna vam krsna slava!

cestitke krsnu slavu

Krsna slava nek’ se slavi, običaji to su pravi. Pomoli se, prekrsti se, dok se slavska sveća sija! Sve što radiš, za šta živiš nek ti uvek srcu prija! Srećna slava, domaćine!!

cestitke krsnu slavu

U čije se zdravlje pilo, sve mu zdravo i veselo bilo. Da se svugda pesma ori, da se mudra reč govori! Nek je slava srećna svima, da slavite vekovima!

cestitke krsnu slavu

Domaćine, kućo stara, živ mi bio, sa svojima u veselju, krsnu slavu proslavio! Da je slaviš još dugo, dugo, da je zdravlja prvo, a onda i sve drugo. Srećna slava!

cestitke krsnu slavu

Domaćine, naspi čašu! Danas slaviš sveca svoga, uzdaj se u veru našu i u jednog Hrista Boga! Sa gostima ti nazdravi i neka se vazda slavi!

cestitke krsnu slavu

Dragi domaćini, ovog dana okupili smo se da uveličamo slavu današnjeg sveca i veoma sam zadovoljan što sam tu sa vama i što provodimo vreme zajedno! Neka se u vaš dom useli mir i neka sreća bude drugo ime za vašu porodicu! Neka vam današnji svetac donese puno radosti, sreće i zdravlja! Od svega srca vam želim sve najbolje! Srećna vam krsna slava!

cestitke krsnu slavu

Domaćine, živ mi bio! Porodom se ponosio! Da te dobro služi zdravlje digni čašu, i na zdravlje! Da te sreća prati svuda, gde god kreneš, bilo kuda. Srećna slava!

cestitke krsnu slavu

Mili moji, život je pun izazova i iskušenja, ali u svakom trenutku treba biti pažljiv i uvek treba postupati čestito i pošteno. Neka Bog uvek bude u vašoj duši, neka vam on pokaže pravi životni put, sledite njegove korake i život će vam se pretvoriti u savršenstvo. Želim vam da u ovako lepoj atmosferi proslaviti još bezbroj slava, neka vam se sve u životu pozlati! Neka vam je srećna krsna slava!

cestitke krsnu slavu

Domaćine kuće svoje, slušaj mudre reči moje, slavu slavi, kolač seci, kao nekad tvoji preci! Boga moli ti za zdravlje i srećno ti danas slavlje! Srećna slava!

cestitke krsnu slavu

Put koji nam Bog nalaže odiže mirom i blagostanjem. Zbog toga pokušajte uvek da budete pravični u svemu, jer jedino čovek koji je pažljiv prema svemu može biti miran i spokojan. Neka vam ova krsna slava donese samo lepe trenutke koje ćete provesti u druženju i zabavi! Želim vam da imate sve lepote života. Neka vam je srećna krsna slava!

cestitke krsnu slavu

Želim vam zdravlja pre svega, onda ljubavi, sloge i dobrog raspoloženja! Da vas na današnji dan sreća prati i da vam se dobro dobrim vrati! Ti si uvek pošten bio! Domaćine, srećna slava i živ mi bio!

cestitke krsnu slavu

Neka vas današnji svetac štiti od zla i neka vam bude zvezda vodilja u svakoj životnoj avanturi! Danas, u njegovu čast, svi uvis podignimo čaše i poželimo samo najbolje želje za ovaj dom! Dragi moji domaćini, želim vam puno zdravlja, sreće i ljubavi! Neka vam je srećna krsna slava!

cestitke krsnu slavu

Uz vino i slavski kolač proslavi krsnu slavu, ponosno pred ikonom podigni glavu. Prekrsti se sa tri prsta, u tebi je vera čvrsta! Nek te od svih zala štiti, tako je bilo i tako će zauvek biti! Srećna slava!

cestitke krsnu slavu

Srpski mislim, srpski pišem, srpski zborim, srpski dišem, srpsku crkvu obilazim, moje milo srpstvo pazim, za njega se Bogu molim, pravoslavlje sveto volim, i krstim se sa tri prsta, tradicija to je srpska, i dičim se, jer ja imam srpsko srce u grudima, pa ću noćas kao i ti srpsku Novu proslaviti. U to ime imam želju da je čekaš u veselju, u radosti i ljubavi, ukućani da su zdravi, svaka sreća da vas prati da se dobro dobrim vrati!

cestitke krsnu slavu

Domaćine, prijatelju, radujem se tvom veselju! Obeleži ovaj dan, nek’ ti bude radostan! A ti budi čitav dan pun ponosa, presrećan! U zdravlju ti slava!

cestitke krsnu slavu

Domaćice, vredna bila, slavu lepo pripremila! Sve se sija i sve blista, kao tvoja duša čista. A ti gazda, sve stekao, u veselju goste dočekao. Sve nak vam je i drago i milo, sad slavite i srećno vam bilo!

cestitke krsnu slavu

Da slavite šta duže, da vas godine dobro služe! A mladima prenesite da čuvaju svoju slavu, da imaju mudru glavu, da u svemu drže meru i poštuju svoju veru. Srećna slava!

cestitke krsnu slavu

U kući tvojoj tri dana neka se slavi, da se zna kako je kad slavi Srbin pravi. Čuvaj tradiciju i poštuj pretke svoje, u zdravlju primi čestitke moje! Srećna slava, domaćine!

cestitke krsnu slavu

Današnji dan proslavi u krugu porodice i prijatelja, da se pesma čuje, da se svako od vas raduje. A kada ti gost u kuću dođe, bez zdravice ne može da prođe. Srećna slava! Tri puta naspi čašu, da nazdravimo za slavu našu! Nek’ se vino služi, nek’ te zdravlje dobro služi! Večeras pesma nek’ odjekuje, nek’ se slavi kako dolikuje. Srećna slava, domaćine!